Türkiye’nin Fikrî Üretim Üssü

Türkiye’nin Fikrî Üretim Üssü

22 Nisan 2020 0 Yazar: SADKOMPR

Muhterem Efendim,

2014 Eylül ayından bu yana TÜGEM Platformu olarak onlarca faaliyet gerçekleştirdik ve yine kamu ve kamuoyu ile onlarca rapor ve bildiri hazırladık ve paylaştık. Platform içerisinden bu süreçte ayrıca ciddi disiplinler de gözlemledik ve birikim ve tecrübelerimize dahil ettik. Geldiğimiz bu günde, edindiğimiz tüm bu disiplin ve tecrübeleri bir araya getirerek, SADKOM Stratejik Araştırma, Düşünce ve Koordinasyon Merkezi adı altında resmi bir Dernek – STK tesis ettik. Bunu yapmaktaki amacımız; TÜGEM çatısı altında üretilen fikirleri ve kazanılan edimleri belli bir disiplinle daha verimli çıktılar haline dönüştürebilmekti. Bu amaçla yollara düştük ve TÜGEM’in katılımcı kalitesine yakışır büyük bir organizasyonu oluşturabilmek üzere bu yolda yürümeye hatta koşmaya başladık.

SADKOM; Türkiye’nin, farklı tarzları sentezleyen, Fikri Üretim Üssü olmaya aday bir yapılanma, Türkiye için önemli iç dinamikleri bünyesinde barındıran, Kurum, Kuruluş, STK, Üniversite, Medya ve İş Dünyasından önemli katılımlarla oluşmuş 6 farklı Merkez Kurulu ve 7 ülkede belirlediği temsilcileri ile birlikte düşünen, üreten ve aksiyon alan büyük bir yapılanma, örnek bir düşünce kuruluşudur.

Bu yapılanmada emeği geçen Kurucu Üyelerimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Merkez Kurul Başkanlarımıza ve Genel Sekreterlerine ve kıymetli TÜGEM Platformu Üyelerine en derin şükranlarımı sunuyorum.

Saygılarımla,

Raşit YEMİŞEN

SADKOM Genel Başkanı